PERCHEZIȚII la cadre medicale care au falsificat rețete, prescripții, bilete tratament și dispozitive  medicale

305

68 de percheziţii sunt desfăşurate în toate judeţele României, printre care una și la Slatina, la cadre medicale care din 2013 ar fi falsificat bilete de trimitere, prescripţii medicale şi registre, prin care ar fi atestat diagnostice fictive, efectuarea de consultaţii, dispozitive medicale recomandate fictiv. IPJ Olt a oferit sprijin la desfășurarea descinderii de la Slatina.

Oltul se numără printre județele din țară unde mascații au descins într-o cauză penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals intelectual, uz de fals, înşelăciune, constituirea unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi  fraudă informatică. 68 de percheziţii sunt desfăşurate în toate judeţele României, într-un dosar al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Tg. Mureş, cu sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., la persoane bănuite de săvârşirea mai multor infracţiuni. Una dintre descinderi a avut loc la Slatina.

“În fapt, începând cu anul 2013, mai multe persoane de pe teritoriul judeţului Mureş şi nu numai, având calitatea de cadre medicale (medici de familie, medici de specialitate, asistenţi medicali), ar fi falsificat în mod repetat înscrisuri oficiale, respectiv bilete de trimitere, prescripţii medicale şi registre, prin care ar fi atestat fapte şi împrejurări necorespunzătoare adevărului (diagnostice fictive, efectuarea de consultaţii, dispozitive medicale recomandate fictiv). Acţiunea este efectuată  cu sprijinul polițiștilor din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – I.G.P.R., precum şi al Serviciului Judeţean Anticorupţie Mureş şi al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală – Direcţia Regională Sibiu. La activităţi participă poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş şi jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Mureş.”, arată Poliţia Română.