În practică la jandarmii olteni. Alt lot de elevi începe pregătirea de azi

100

Zeci de elevi la şcolile militare învaţă de la jandarmii olteni cum să pună în practică ce au învăţat pe băncile şcolii, pregătindu-se pentru carieră. De astăzi, IJJ olt are noi învăţăcei.

Ieri, cei 36 de elevi în anul I de studiu la Şcolile Militare de Subofiţeri Jandarmi Drăgăşani şi Fălticeni au încheiat stagiul de practică desfăşurat în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt, pe care l-au început pe 8 ianuarie. De astăzi, jandarmii olteni au un nou lot de elevi cărora să le formeze deprinderile de apărători ai legii. Pe întreaga perioadă a stagiului de practică, elevii sunt îndrumaţi de tutori jandarmi cu experienţă în activitatea profesională.

“Alţi 29 viitori jandarmi, elevi în anul I de studiu la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Drăgăşani, desfăşoară începând de azi la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt, stagiul de practică prevăzut în programa de învăţământ. În cadrul activităţilor de pregătire, în perioada 9 mai -3 august, viitorii jandarmi vor fi planificaţi în misiuni de ordine şi siguranţă publică, iar în perioada 6 – 31 august elevii vor desfășura activități specifice misiunii de pază şi protecţie instituţională, având posibilitatea să îşi pună în practică noţiunile teoretice dobândite în timpul orelor de curs.”, declară Iulian Mihai, purtătorul de cuvânt al IJJ Olt.

Noul lot de practicieni va rămâne la Olt până la finele lunii august, stagiul de pregătire debutând cu un program de acomodare cu specificul inspectoratului, elevii urmând a fi repartizaţi în cadrul structurilor operative ale unității.

Mai puteți citi:

Mii de locuri la admiterea la Jandarmerie, SPP și SIE. Vezi unde și perioada înscrierilor