Vocile Oltului, în concurs la „Floare de salcâm”

128

Duminică, Primăria Urzica și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Olt organizează Festivalul instrumental-vocal „Floare de salcâm”, festival dedicat viitorilor mari artiști de folclor.

Pe 13 mai, sătenii din Urzica sunt în sărbătoare. Pe scena din satul Stăvaru vor urca mici artiști ai județului , care vor demonstra că pot fi viitorii mari artiști de muzică populară ai țării. Este cea de-a VII-a ediție a Festivalului Județean ,,Floare de salcâm”, motiv de descoperire și promovare a viitorului folcloric oltenesc. Invitați speciali sunt soliștii Ansamblului Profesionist „Doina Oltului”- Gabriel Zăvoianu și Carmen Budulan.

Concurenții vor fi acompaniați de Orchestra Profesionistă „Doina Oltului”, dirijor Cristi Dumitru. Prin acest concurs, organizatorul CJCPCT Olt urmărește să-i determine pe copii să renunțe la negative și să se obișnuiască să cânte alături de o orchestră. Fiecare concurent va prezenta 2 melodii de factură ritmică diferită. Costumul popular este obligatoriu și juriul va puncta special autenticitatea locală și specificul zonal. Înainte de concurs, copiii vor face o repetiție cu taraful.

Concursul este organizat pe secțiunea soliști vocali și soliști instrumente muzicale. Organizatorii vor acorda diplome și trofee, dar și premii în bani.