Pași la Slatina în prevenirea sclaviei moderne: directori de liceu, diriginți, elevi și părinți invitați la o campanie națională

373

Visul de a învăța sau munci în afara granițelor țării nu se poate termina cu victime ale sclaviei moderne sau criminalității organizate. Pentru ca tinerii olteni să fie informați asupra riscurilor la care se expun când aleg calea străinătății, Oltul va găzdui Campania națională „Informare acasă! Siguranța în lume!”.

Astăzi, la nivel național, a fost lansată oficial campania națională „Informare acasă! Siguranţă în lume!”, coordonată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, ce are drept scop informarea cetăţenilor români asupra riscurilor la care se pot expune odată cu decizia de a căuta un loc de muncă, un program de studii sau de a se stabili în afara graniţelor României. Proiectul se derulează în două etape: prima – în lunile mai-iunie, destinată tinerilor, iar a doua – în septembrie-octombrie, destinată adulţilor. Prima etapă este dedicată tinerilor care doresc să studieze, să călătorească sau să muncească în străinătate, iar cea de-a doua etapă dedicată adulţilor care doresc să muncească, sezonieri, în agricultură, în diferite servicii.

În Olt, campania se va desfășura pe 6 iunie, la ora 13.00, în amfiteatrul Colegiului Național „Ion Minulescu” Slatina. Inspectoratul Școlar Județean Olt a anunțat astăzi toți directorii de licee din județ că la întâlnirea programată de Ministerul pentru românii de pretutindeni trebuie să participe directorul /directorul adjunct de la fiecare liceu din județ, diriginți ai claselor a XI-a și a-XII-a, reprezentanți ai consiliilor elevilor și reprezentanți ai părinților.