Marius Iancu, considerente de Ziua egalităţii de şanse dintre bărbaţi şi femei

49

Ziua egalităţii de şanse între bărbaţi şi femei, marcată în fiecare an pe 8 mai, a trecut neobservată la nivelul autorităţilor publice locale din Olt. Nu la fel stau lucrurile când vine vorba de deputatul social-democrat Marius Iancu. Demnitarul a postat pe pagina sa de socializare o interesantă statistică despre situaţşia femeii românce în comparaţie cu cea a partenerilor ei de viaţă.

Administraţiile publice ar fi trebuit să desfăşoare astăzi, de Ziua egalităţii de şanse între bărbaţi şi femei, o serie de manifestări şi acţiuni publice, pentru a atrage atenţia asupra discriminării şi a efectelor acesteia asupra femeilor dar şi a bărbaţilor. Din ignoranţă, nu au făcut nimic. Nici măcar nu au amintit în treacăt de însemnătatea acestei zile. A făcut-o, însă, pe pagina sa de socializare, deputatul de Olt Marius Iancu.

Alesul oltean a făcut o radiografie a accesului femeii românce la funcţii şi demnităţi publice şi a punctat situaţia din ţara noastră comparativ cu ceea ce se întâmplă în alte ţări din Europa.

,,Prima femeie premier din istoria României, 8 femei care sunt miniștri, 23 de femei secretari de stat și directori de agenții naționale, 87 de femei primari și 89 de femei viceprimari, 104 de femei care sunt consilieri județeni și 3540 care sunt consilieri locali, 43 de femei deputat și 10 senatori. România este în primele trei țări din Europa cu cele mai mici diferențe salariale intre bărbați și femei”, a scris deputatul Marius Iancu pe pagina sa de Facebook.

Demnitarul oltean a precizat şi atenţia acordată de social-democraţi situaţiei în care se găsesc reprezentantele sexului frumos.

,,Ziua Egalității de Șanse între bărbați și femei ne amintește că una dintre valorile social democrației este egalitatea de gen, aceasta fiind și unul dintre principiile prevăzute în Statutul PSD. Ceea ce contează este valoarea unui persoane, experiența profesionala și puterea ei de a schimba în bine lucrurile în România” mai susţine deputatul PSD Marius Iancu, pe pagina sa de socializare.