2 accidente mortale și 10 cu incapacitate temporară de muncă în Olt

298

Luna aprilie a adus pentru salariații olteni 12 accidente de muncă. Doi olteni și-au pierdut viața.

Neacordarea și neverificarea folosirii echipamentului individual de protecție, neacordarea repausului saptămânal și a concediului de odihnă sau neefectuarea controlului medical periodic sunt câteva dintre cele aproape 300 de deficiențe constatate de către inspectorii de muncă la patronii pe care i-au controlat luna trecută. Deficiențe care duc, din păcate și la producerea unor accidente de muncă.

Luna aprilie a adus în olt 12 accidente de muncă, dintre care două mortale. Potrivit ITM Olt, „un număr de 12 lucrători au fost implicați în evenimente de muncă, rezultând  10 cu incapacitate temporara de muncă și 2 accidentați mortal:  unul decedat în urma unui accident rutier produs pe raza localității Colonești, iar celălalt a decedat în urma unui atac de cord”.

În accidentul rutier de pe raza comunei Colonești a decedat un tânăr de 27 de ani, din comuna Ciupercenii Noi, județul Dolj, șofer al unei autoutilitare care a pierdut controlul direcției și a intrat într-un TIR. Celălalt angajat care a decedat este tot șofer, acesta decedând în timp ce aștepta să i se încarce un utilaj la Șerbănești.