Directorul Liceului Teoretic ,,Petre Pandrea, coordonator al loturilor naţionale de Ştiinţe, cu olimpicii în Slovenia

864

Directorul Liceului Teoretic ,,Petre Pandrea,, Marian Anghel, însoţeşte echipajela României la Olimpia de Știință a Uniunii Europene (EUSO). Aceasta este o competiție multidisciplinară, științifică, practică, bazată pe practică, pentru studenții de școală din Uniunea Europeană (UE), care au vârsta de 16 ani sau mai tineri la 31 decembrie, înainte de concurs.

Ambasadorul României în Slovenia i-a invitat la sediul ambasadei din Ljubljana pe elevi şi dascălii coordonatori. Informaţia a fost făcută publică de către Marian Anghel, directorul Liceului teoretic ,,Petre Pandrea,, din Balş, care însoţeşte elevii români la Olimpiada de Ştiinţă a Uniunii Europene.

,,Cele două echipe de elevi medaliate cu argint la Olimpiada de Științe a Uniunii Europene, la Ambasada României din Slovenia onorând invitația domnului ambasador Anton Niculescu și din atmosfera de lucru de la definitivarea subiectelor și a traducerilor. Hai România!” a scris pe pagina sa de socializare cunoscutul dascăl bălşean, Marian Anghel.

Invitaţia a fost onorată înainte de competiţie, în perioada în care se pregătea competiţia din punct de vedere tehnic.

Competiţia s-a desfăşurat în perioada 28 aprilie şi 5 mai.

Sarcinile EUSO (experimentele) sunt provocatoare din punct de vedere intelectual și necesită lucrul în echipă. Ei integrează științele: – biologia, chimia și fizica, pe discipline. Ele sunt orientate spre probleme, bazate pe context, relevante și legate de lumea reală. Sarcinile implică toți membrii echipei și promovează capacitatea lor de rezolvare a problemelor de cooperare. Ele sunt auto-dirijate în termeni de ritm, direcție și rezultate. Ele implică construirea de cunoștințe și gândire de ordin superior. Ele necesită interpretarea datelor experimentale, facilitează manipularea informațiilor și a ideilor, încurajează comunicarea substanțială între membrii echipei și adesea permit soluții alternative.