Start înscrierilor la creşele din Slatina. 51 locuri libere

1545

Nici nu s-a dat bine startul înscrierilor la creșele slătinene, de ani buni cu locuri insuficiente pentru micuții urbei, că Direcţia de Protecţie şi Asistenţă Socială a și fost luată cu asalt de cereri.

Cele 51 de locuri libere în cele 4 creșe slătinene se anunță și anul acesta o picătură într-un pahar cu apă. Nici nu a fost dat bine startul înscrierilor, care ar trebui să se finalizeze pe 30 iunie, că deja au fost depuse zeci de solicitări.

Condiţiile de acordare a locurilor, dar şi modul de calculare a punctajelor sunt aceleaşi ca şi în anii trecuţi. Cum în fiecare an numărul solicitărilor depășește capacitatea creșelor, departajarea se face având în vedere mai multe criterii: domiciliul părinţilor cât mai apropiat de creşa la care se solicită înscrierea, locul de  muncă al părinților, dacă mama frecventează o formă de învățământ, existența în îngrijirea mamei a unui alt copil sub 1 an, existența unor frați/surori care frecventează grădiniţe care funcţionează în aceeaşi clădire cu creşa,  copii gemeni, familie cu mai mulţi copii, familie cu părinte unic, cazuri sociale: copii cu dizabilităţi, părinţi şomeri, copii aflaţi în tutela altor persoane pensionate, copii luaţi în plasament în familie, copii aflaţi în situaţii de risc de separare de părinţi.

În Slatina funcționează 4 creșe, cu o capacitate de 117 locuri: Creşa nr. 1 – str. Unirii, nr. 6; Creşa nr. 2 – str. Primăverii, nr. 2; Creşa nr. 3 – str. Centura Basarabilor, nr. 4 și Creşa nr. 4 – str. Zmeurei, nr. 9B. Creşele 1 şi 3 sunt cele mai solicitate, unul dintre motive fiind continuitatea, legătura cu căminul ce funcţionează în aceeaşi clădire.