ÎNGRIJORĂTOR! 71 de cazuri de înțepături de căpușe în ultima săptămână

277

Inamicul din iarbă a făcut săptămâna trecută zeci de victime, pe parcursul lunii aprilie numărul oltenilor înțepați de căpușe ajungând la 135.

Atenție la căpușe! În ultima săptămână, nu mai puțin de 71 de olteni au ajuns la spital după ce au fost înțepați de căpușe. Potrivit Direcției de Sănătate Publică Olt, la Spitalul Județean Slatina s-au prezentat 56 de cazuri, iar la Spitalul Munciipal Caracal 15.

În total, în luna aprilie, au fost înregistrate 135 de cazuri de înțepături provocate de căpușe.

Ca măsuri de protecție personală împotriva infestării cu capușă, DSP Olt  recomandă:

  • Protecția individuală în cazul deplasării în zone de risc (purtarea unor haine deschise la culoare, cu pantaloni lungi  introduși în șosete de culoare deschisă și textura deasă;
  • Purtarea unor pantofi fără orificii sau decupaje;
  • Prezentarea la medic în cazul în care se constată prezența unei căpușe fixată pe piele (atât în scopul extragerii corecte, cât și în vederea educației pentru observarea eventuală a apariției unor simptome).

Deși până acum nu a fost confirmată nicio îmbolnăvire, înțepătura căpușei poate provoca o boală infecțioasă gravă – Borrelioza sau boala Lyme, cunoscută și ca „boala cu o mie de feţe“ deoarece, afectând întregul organism, simptomele ei mimează simptomele altor boli precum gripa, scleroza multiplă, Parkinson, Alzheimer, reumatism sau alte afecţiuni.