Peste 150 de jandarmi în stradă de 1 Mai, 27 de amenzi pentru fapte antisociale

45

Petrecerile de 1 Mai s-au lăsat și cu amenzi pentru cetățenii certați cu legea. 27 de olteni sunt buni de plată, după ce au fost prinși „pe picior greșit” de către jandarmi.

foto: IJJ Olt

Minivacanța de 1 mai a fost atent supraveghetă și de către IJJ Olt, mai ales spațiile unde au fost organizate diverse manifestări cultural-artistic eși de petrecere a timpului liber de Ziua Muncii. În perioada 28 aprilie – 01 mai, peste 150 de jandarmi au acționat zilnic pe raza județului Olt, astfel încât cetățenii să petreacă în siguranță. Forțele de ordine au fost prezente cu precădere în zonele în care au fost mari aglomerări de persoane, în proximitatea zonelor de agrement şi la manifestările cultural – artistice organizate în această perioadă, pe raza localităţilor Slatina, Balş, Scorniceşti, Bobiceşti şi  Deveselu.

Și cum la aproape orice mare petrecere sunt și cetățeni care întrec măsura, jandarmii nu au tolerat nicio abatere. „În această perioadă au fost constatate un număr total de 27 contravenţii și au fost aplicate amenzi în cuantum de 7600 lei, după cum urmează: 16 amenzi în valoare de 5800 lei şi 3 avertismente pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61 din 1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 3 amenzi în valoare de 1800 lei şi 4 avertismente pentru nerespectarea prevederilor O.U.G.nr. 23 din 2008 privind pescuitul şi acvacultura, precum şi un avertisment pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 55 din 2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi.”, anunță IJJ Olt.