Lucrările fotografice ale elevilor, primite la Concursul Național ROGVAIV până pe 20 mai

90

Elevi cu vârste cuprinse  între 10 şi 19 ani (clasele V – XII), membri ai cercurilor de profil din Palatele Copiilor, Cluburile Elevilor sau alte instituţii de învăţământ, sunt așteptați la Slatina cu lucrări fotografice sau diaporamă la Concursul Național de Fotografie ROGVAIV.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt, Palatul Copiilor „Adrian Băran” Slatina în colaborare cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Olt și Biblioteca Judeţeană „Ion Minulescu” Slatina organizează Concursul Naţional de Fotografie pentru elevi ROGVAIV, ajuns anul acesta la ediția a X-a, cu scopul de a încuraja elevii în a explora lumea înconjurătoare şi a se  exprima prin intermediul artelor vizuale. Tema concursului este „ Decoperă lumea prin fotografie”.

Fiecare concurent poate participa cu un număr de până la 8 fotografii şi 2 diaporame. Secţiunile concursului sunt: tradiţii şi obiceiuri, portret, peisaj, reportaj, natură statică, macrofotografie, eseu, prelucrare digitală și diaporamă. Categoriile de vârstă sunt: gimnazial  10-15 ani și liceal 15-19 ani.

Lucrările pot fi trimise până pe 20 mai, urmând ca pe 25 mai să fie jurizate, iar pe 1 iunie vernisată expoziția. În lunile iulie și august, lucrările vor fi expuse la Palatul Copiilor „Adrian Băran” Slatina. Anul trecut, au câștigat premii elevi din Sibiu, Olt, Suceava, Ialomița, Gorj, București, Mehedinți, Iași și Tulcea.