Trei foști olimpici de la Minulescu, autorii unei culegeri de teste pentru admiterea la facultate. Ce spune fostul lor profesor

610

Trei studenți la Universitatea Politehnică București, foști olimpici la matematică, sunt autorii unei culegeri de teste de admitere la facultate. Foștii elevi ai Colegiului „Ion Minulescu” Slatina doresc astfel să antreneze „mintea celui care dorește să aplice pe viitor la o facultate în domeniu fără a întâmpina dificultăți în pregătire”.

Liviu Chirimbu, Ovidiu Adrian Finta și Chrys Tănăsescu- Scarlat sunt trei studenți slătineni care au scos pe piață o culegere de teste de matematică pentru admiterea la facultate. Cei trei sunt foști olimpici la matematică, cu rezultate la fazele naționale obținute sub îndrumarea profesorului Marius Perianu, absolvenți ai Colegiului Național „Ion Minulescu” Slatina.  Ei sunt studenți la Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnica București și, din dorința de a-i ajuta pe viitorii colegi, s-au unit pentru a scoate pe piață o carte care să le ușureze drumul spre studenție.  Cartea a fost pusă deja în vânzare de către Editura Taida, pe librăria virtuală, la un preț de 20 de lei.

„Povestea noastră vrem să fie un impuls, iar prin transparența ei și sinceritatea relatării dorim să oferim încredere și sprijin. Am decis să formăm o echipă din trei membrii pentru a ne putea duce la capăt visul. Care era visul nostru? Să furnizăm informație de calitate, diversitate și originalitate prin testele atent puse pe foaie, să antrenam mintea celui care dorește să aplice pe viitor la o facultate în domeniu fără a întâmpina dificultăți în pregătire. Am fost o echipă plină de realizări în domeniul matematicii, unul dintre membrii echipei fiind admis fără examen la Facultatea de Politehnică, în urma participării la Olimpiada Națională. Am făcut din concursuri mici excursii unde ne-am recreat învățând și dorind să ne afirmăm în domeniu. Toți trei ne-am dedicat acestei materii, toți trei făcându-ne un renume în urma participării la concursuri și Olimpiade, chiar la nivel național. Am iubit ce am făcut și am făcut ce iubeam mai mult. Am aplicat la Politehnică! Voi? Voi trebuie să vă urmați visul care, oricât de departe de realizare ar părea, care oricât de târziu își va face apariția, va fi împlinit!”, sunt cuvintele autorilor, care însoțesc culegerea.

Pătrunderea foștilor elevi în acest domeniu, al editării de cărți, este salutată de către profesorul Marius Perianu, care le oferă și câteva sfaturi pentru ca produsele scoase pe piață să fie instrumente folositoare. „Sunt foarte bucuros pentru ei că au pășit pe acest tărâm publicistic. Este o inițiativă demnă de lăudat. Sunt câteva lucruri de îmbunătățit, însă este un pas bun. Mi-aș fi dorit un pic mai multă rigurozitate științifică, pe care au văzut-o în clasă, să nu văd noțiuni matematice ce pot fi confundabile unele cu altele, să fie mai atenți în exprimarea matematică, să văd probleme originale și să aibă în vedere la realizarea conținutului atingerea unor competențe cognitive. Aștept o ediție nouă, mai îngrijită, mai atent construită din punct de vedere al evaluării. Mult succes în viitor!”, le-a transmis profesorul sub a cărui îndrumare cei trei autori au ajuns să reprezinte Oltul și să aibă rezultate bune la concursuri și olimpiade.

Recomandări Realitatea Oltului: 

Marius Perianu, șlefuitorul de talente