Sașe bombe de aviație, detonate! Oamenii au fost evacuați

47

Șase bombe de aviație, de câte cinci sute de kilograme fiecare, au fost descoperite lângă Focșani. Imediat după ce s-a dat alarma, zona a fost izolată și mai mulți oameni evacuați.

Specialiștii au ridicat apoi proiectilele şi le-au detonat controlat vineri pe un câmp.

Bombele au fost transportate pe un câmp din localitatea Milcov, departe de zone locuite. Pirotehniştii au săpat mai întâi gropi în care au aşezat proiectilele şi o cantititate de explozibil, apoi le-au detonat controlat de la distanţă.

Bombele au fost găsite de un agricultor care ara cu un utilaj, pe un teren situat la cinci sute de metri de Drumul European 85, lângă şoseaua de centură a Focșaniului. Imediat, bărbatul a sunat la 112. Pompierii au izolat perimetrul şi angajaţii societăţilor comerciale din apropiere au fost evacuaţi. Proiectilele par a fi de provenienţă germană, după cum spun specialiştii. Iar în zonă fusese un aerodrom în vremea celui de-al Doilea Război Mondial.

Practic este cumva capătul pistei aerodromului şi se pare că a fost un depozit, bombele nu prezintă niciun fel de pericol, sunt fără focos”, a spus Sorin Hornea, prefect județul Vrancea.