S-a stins din viață cel mai vârstnic locuitor al Corabiei. Avea 101 ani

102
Foto de la aniversarea din februarie

Aniversat pe 7 februarie de către familie și administrația corăbiană la împlinirea vârstei de 101 ani, cel mai vârstnic locuitor al orașului de pe Dunăre și printre puținii olteni care au depășit vârsta centenarului, s-a stins din viață.

„S-a stins din viată cel mai longeviv cetăţean al orasului nostru, veteranul de război, Barbu Iulian. Un om remarcabil, neînfricat, a luptat in al doilea razboi mondial, a trăit 101 ani şi pentru a ne povesti, cu generozitate si emoţie viaţa lui. Sincere condoleanţe familiei! Dumnezeu să-l odihnească in pace!”, a anunțat cu puțin timp în urmă Primăria Corabia.

edilul orașului i-a fost alături la împlinirea vârstei de 101 ani

Iulian Barbu era cel mai în vârstă locuitor al micului orășel de la Dunăre. El a împlinit în februarie venerabila vârstă de 101 ani, iar alături i-au fost la ceas aniversar atât membri familiei, cât și reprezentanți ai conducerii administrative a orașului, în frunte cu edilul Iulică Oane, care i-a înmânat bătrânului o diplomă de recunoștință dar și o frumoasă sumă de bani din partea Consiliului Local.

Iulian Barbu a fost sergent în rezervă, fiind unul dintre puținii olteni în viață care au luat parte la cel de-al doilea război mondial. Bătrânul a fost încorporat în martie 1939 şi a făcut parte din Regimentul 10 Cavalerie, Sibiu. Din anul 1940 a ajuns la Statul Major General în Bucureşti, la Regimentul de Gardă.