Diana Țolu, în „cursa” pentru Balcaniada de Matematică

1222

A câștigat locul I și medalia de aur la Olimpiada Națională de Matematică, a trecut de două seturi de baraje pentru a rămâne în lotul național și mai are un singur hop pentru a face parte din lotul ce va reprezenta România la Balcaniada de Matematică pentru juniori.

Diana Țolu, elevă în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială „Eugen Ionescu” Slatina, anul trecut calificată la patru olimpiade naționale, s-a poziționat pe primul loc la Olimpiada Națională de Matematică de la Satu Mare (3-7 aprilie) și a  trecut cu brio de setul de două baraje de la Satu Mare, fiind inclusă în lotul lărgit național, format din cei mai buni 25 de elevi din țară. Drumul pentru a face parte din lotul național de juniori ce va reprezenta România la Olimpiada Balcanică a continuat cu susținerea unui alt set de două baraje la București, olteanca fiind a treia din cei 12 matematicieni rămași în lot. Pentru a face parte din lotul restrâns, Diana va mai susține peste circa două săptămâni ultimele două baraje, doar 6 elevi români urmând a reprezenta România la Balcaniadă.

Ultimul reprezentant al Oltului în lotul restrâns național a fost Horia Ignat, acum trei ani, elev ce anul acesta a ratat „la mustață” calificarea în lotul lărgit.

La faza națională a Olimpiadei de Matematică, Oltul a câștigat locul I și medalia de aur, două mențiuni, 4 medalii de argint și 3 medalii de bronz , iar la proba de baraj pentru lotul lărgit s-au calificat Diana Țolu și Ionuț Militaru (cls. A VII-a, COLEGIUL NAŢIONAL „ION MINULESCU” SLATINA).