Uleiul produs într-o fabrică din Olt, primul produs din Mall-ul țărănesc

1615

Primul produs din Olt pe care românii ce doresc să cumpere produse exclusiv pregătite în mod tradițional în gospodării și produse meșteșugărești pot să-l achiziționeze din mall-ul țărănesc este uleiul de floarea soarelui presat la rece și ulei de floarea soarelui presat la rece aromatizat cu mirodenii, produse într-o fabrică din comuna Rotunda.

„Încurajează economia locală, consumă produse sănătoase de pe meleaguri românești! Alege să cumperi produse românești și sprijină astfel meșteșugarii români! Fii parte din România! Noi te vom ajuta să identifici țăranul, iar tu vei închega cu acesta cea mai frumoasă relație de prietenie, de tipul câștig-câștig!”, este îndemnul lansat de Asociaţia „Creştem România Împreună”, care a  înființat în cadrul proiectului „Adoptă un țăran” un magazin online, un mall dedicat produsului țărănesc. Peste 120 de producători s-au înscris deja pe site-ul malltaranesc.ro, printre care și unul din Olt.

 

Prăvălia lui Crassus- Criseb din Rotunda

Oltul este reprezentat până acum în Mall-ul țărănesc doar de produsele unei fabrici de ulei presat la rece din comuna Rotunda. Prăvălia lui Crassus- Criseb oferă ulei de floarea soarelui presat la rece și ulei de floarea soarelui presat la rece aromatizat cu mirodenii. „Materia primă provine exclusiv din ferma proprie, putând să vă garantăm produse de calitate excepțională, având în atenta supraveghere atât opținerea unor semințe de calitate, fără tratamente chimice în dezvoltarea plantei, cât și a uleiului. Uleiul nostru este decantat natural 15 zile, apoi filtrat prin filtrul cu hârtie și pânza de filtru (un proces lipsit de tratament termic de înlăturare a particulelor microscopice de reziduri ale semințelor) pentru a vă oferi un ulei limpede și pur plin de vitamine și nutrienți”, se prezintă producătorul oltean.

Românii sunt astfel încurajați să aleagă românește, Mall-ul țărănesc fiind organizat  în Raioane cu produse țărănești, ce acoperă diverse zone geografice: produse țărănești de închiriat, produse tradiționale certificate, produse realizate după rețete consacrate româneși certificate, produse românești certificate UE și produse țărănești din GAL. Produsele țărănești făcute în casă pot fi agroalimentare (băuturi, carne, conserve și murături, fructe, legume și zarzavaturi, mezeluri, miere și dulcețuri, ouă și lactate sau din categoria sănătate) și de artizanat/meșteșugărești (ceramică/sculputră, lemn și metal, pictură/icoane, pielărie/ blănărie, podoabe, țesut/cusut/croșetat, diverse).

Ofertă pentru producători

„Milităm pentru promovarea și conservarea  tradițiilor românești,  pentru consumul  hranei curate, pentru dezvoltarea și consolidarea unor relații comerciale și personale între micul producător de la sat și consumatorul de la oraș.„, arată inițiatprii mall-ului țărănesc, care explică pentru cei interesați să li se alăture cu produse ce oferă acest site meșteșugarilor și țăranilor autentici: „un shop online unde să-și poată prezenta produsele, iar dacă aceştia nu au cunoștințele necesare, le asigura asistență tehnică, invitații la târgurile pe care le va organiza şi promovare către piața națională și internațională (anumite descrieri ale unor produse vor fi traduse în engleză). Mai mult, trebuie precizat că toate facilitățile prezentate anterior nu presupun vreun cost din partea ţăranilor sau meșteșugarilor. Produsele vor avea pe ele și un QR Code, care pot fi scanate cu smarphone-urile, și care prezintă informații despre producător. Mai mult, astfel de QR Code-uri vot fi afișate și la poarta gospodarului care vinde produse tradiționale.”

Iar pentru viitor se anunță dezvoltarea proiectului, prin: deschiderea pe aceiași platformă a unei „PIEȚE ENGROS” on-line, transportul produselor tranzacționate prin www.malltaranesc.ro în sistem de curierat rapid, casă de comenzi „Coșul cu merinde de la țară” și o hartă interactivă  a produselor țărănești.