Deputatul de Olt Alexandru Stănescu, dezbatere la Bruxelles despre viitorul agriculturii în ţările membre UE

258

Deputatul de Olt, Alexandru Stănescu, preşedintele Comisiei pentru Agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din Camerei Deputaților, alături de o parte dintre colegii săi, participă în aceste zile la reuniunea interparlamentară a Comisiei pentru agricultură din Parlamentul European ce se desfăşoară la Bruxelles. Tematica întâlnirii este reprezentată de  Politicile Agricole Comune a ţărilor membre după 2020.

,,În perioada 24 – 26 aprilie sunt prezent la Bruxelles pentru a reprezenta Comisia pentru Agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din Camerei Deputaților, alături de colegul meu, vicepreședintele Comisiei, Ioan Dîrzu. În plus, din delegația României fac parte și domnii senatori Avram Nicolae și Tanczos Barna.

Alexandru Stănescu, în centru, alături de colegii parlamentari şi eurodeputata Gabriela Zoană

Astăzi am participat la reuniunea interparlamentară a Comisiei pentru agricultură din Parlamentul European, având drept tematică viitorul Politicii Agricole Comune după 2020.

Gazdele noastre sunt doamna europarlamentar Gabriela Zoană, vicepreședintele Comisiei pentru Agricultură din PE și domnul Achim Irimescu, ministru plenipotențiar în cadrul Reprezentanței Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană”, a scris pe pagina sa de socializare demnitarul oltean.

Potrivit acestuia, scopul întâlnirii este reprezentat de dorinţa de a stabili cu oficialii europeni a unei viziuni comune pentru următorii ani în ceea ce priveşte agricultura şi dezvoltarea rurală în ţările membre.

Sunt vizate două direcţii: Agricultura smart prin consolidarea competitivității și a inovării, asigurând, în același timp, sustenabilitatea și echilibrul ecosistemelor; creionarea unei agriculturi rezilienta, prin abordarea volatilității veniturilor și consolidarea poziției agricultorilor europeni în lanțurile agroalimentare şi dezvoltarea unei economii rurală vii, prin încurajarea creșterii economice și a locurilor de muncă în zonele rurale și prin reînprospatarea generațiilor.