Ambasadoarea Israelului la București regretă conflictul creat între Iohannis și Guvern

37

 Ambasadoarea Israelului la Bucureşti, Tamar Samash, declară, într-un interviu acordat AGERPRES, că ţara sa regretă că s-a creat un „clivaj” între Executivul şi Preşedinţia din România pe tema discuţiilor referitoare la mutarea ambasadei române de la Tel Aviv la Ierusalim, dar speră că „lucrurile se vor linişti”.

Declaraţia lui Tamar Samash vine în contextul în care, de miercuri, premierul Viorica Dăncilă se află în vizită oficială în Israel. Ea face referire şi la invitaţia de a merge în Israel, făcută de prim-ministrul Benjamin Netanyahu către preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

„Îmi pare foarte rău, pentru că este vorba de o problemă legată de politica internă a României şi intenţia noastră nu a fost ca acest subiect să creeze atâta tulburare. Ne aşteptăm ca lucrurile să se calmeze. Repet, avem relaţii foarte bune între România şi Israel, celebrăm 70 de ani (de relaţii diplomatice – n.r.). Timp de 70 de ani au existat relaţii bune între România şi Israel. Nu a contat cine a fost în guvern, mereu am avut relaţii bune. Îmi pare rău că acest clivaj între preşedinte şi guvern s-a întâmplat din cauza noastră. Îmi pare rău şi sper că se vor linişti lucrurile”, spune ambasadoarea Israelului.