150 de viitori medici, din 11 județe și București, în concurs la „Greceanu” Slatina

403

Elevii din mai multe jduețe ale țării care doresc să urmeze o carieră în domeniul medical vor intra în concurs la finele acestei săptămâni, la Slatina. Colegiul Național Radu Greceanu organizează pentru a șaptea oară Concursul interjudeţean de anatomie ,,Medicii de mâine”.

Medicii de mâine ai țării vor fi sâmbătă, 28 aprilie, în concurs la Colegiul Naţional „Radu Greceanu”din Slatina. La iniţiativa profesorilor de biologie din şcoală şi cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, anul acesta se organizează cea de-a VII-a ediţie a Concursului interjudeţean de anatomie ,,Medicii de mâine”. Iar câștigătorii vor avea șansa de a efectua o zi de practică la Spitalul Județean de Urgență Slatina sau de a beneficia de un curs gratuit de prim-ajutor.

„Vor intra în concurs 150 elevi, din mai multe judeţe:  Argeş, București, Brașov, Dolj, Gorj, Teleorman, Neamț, Constanța, Dâmbovița, Vâlcea, Arad și Olt. Participarea este fără taxă, toți concurenții primesc mape tematice care conțin: un blocnotes, un pix și un breloc personalizate. De asemenea, elevii și profesorii din alte județe pot beneficia de cazare gratuită în căminul unității noastre. Concursul vizează elevii de gimnaziu şi liceu pasionaţi de biologie, care doresc să urmeze o carieră în domeniul medical.”, declară coordonatorul concursului, profesor Mihai Mariana.

Participă pentru secţiunea gimnaziu elevi din clasa a VII-a și a VIII-a (materia studiindu-se în clasa a VII-a), iar pentru secţiunea liceu elevii din clasele a XI-a și a XII-a (materia studiindu-se în clasa a XI-a).

Elevii premiați în funcție de punctajul obținut pot primi atlase anatomice, stetoscoape și medalii de aur, argint, bronz. „Elevii de la secțiunea liceu ce obțin premii, respectiv mențiuni,  pot desfășura o zi de practică în Spitalul Județean conform protocolului încheiat între cele două instituții. Pentru ambele secțiuni, elevii premianți beneficiază de un curs gratuit de prim-ajutor susținut de către Crucea Roșie Slatina.”, menționează organizatorul.

Promovarea performaneței prin realizarea acestui concurs la Slatina este posibilă cu ajutorul susținerii financiare oferite de Primăria Slatina, SC Padrino, SCADT S.A. și Editura Hoffman. La deschidere vor fi prezenți reprezentanți ai: Inspectoratului Școlar Județean Olt, Primăria Slatina, Spitalul Județean, Crucea Roșie și Universității din Craiova.