Sute de copii din Argeș vin la Slatina la o lecție- spectacol de folclor, susținută de “Doina Oltului”

217

Vor să afle mai multe despre folclor, despre cântecul popular și instrumentele populare tradiționale și au ales Ansamblul Profesionist “Doina Oltului” pentru a le preda lecția de identitate națională.  320 de elevi și 60 de profesori din Argeș vin la Slatina la un spectacol al artiștilor olteni.

Artiștii Ansamblului Profesionist “Doina Oltului” vor fi mâine profesori. Ei vor urca pe scenă nu numai pentru a încânta publicul spectator, ci vor avea un rol de profesor pentru cei care doresc să afle mai multe despre folclorul românesc. Directorul ansamblului oltenesc, Ion Crețeanu, a acceptat cu drag provocarea de a avea drept public spectator tânăra generație, iar mâine, începând cu ora 10.30, artiștii noștri vor susține un spectacol pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Slatina. “În cadrul programului Școala Altfel, 320 de elevi, însoțiți de 60 de profesori, vin la Slatina la un spectacol de muzică populară susținut de ansamblul nostru. Este pentru a doua oară când răspundem apelului venit din partea generației tinere de a afla mai multe despre folclor. Pe 27 martie, tot din Argeș am avut public spectator în amfiteatrul Colegiului Vocațional Nicolae Titulescu Slatina, iar pe 5 mai o altă serie de elevi din Argeș va veni la Slatina.”, ne-a dezvăluit directorul Crețeanu.

Pe scenă vor urca artiști îndrăgiți precum Ion Crețeanu, Neta Soare, Carmen Budulan, Maria Ghinea și alții, acompaniați de orchestra condusă de maestrul Cristi Dumitru.

De altfel, acesta nu este singurul proiect în care ansamblul nostru se implică pentru a-i conștientiza pe tineri în privința tezaurului folcloric, de a le insufla, dacă nu dragostea pentru muzica populară,  măcar respectul pentru valorile autentice. De anul trecut, artiștii de la “Doina Oltului” au susținut o lecție- spectacol prin toate liceele județului, învățându-i pe elevi ce este doina, balada, țambalul, naiul, etc. aducând astfel cultura și arta tradițională a neamului românesc în atenția tinerelor generații.