Marfă de 130.000 de lei confiscată! S-a tras cu arma pentru prinderea unui bărbat

58

Un bărbat care transporta cu maşina o cantitate importantă de ţigări de contrabandă, în valoare de 130.000 de lei, a fost depistat de lucrătorii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi.

Peste 11.300 pachete cu ţigări de contrabandă, marfă ce urma să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din România, au fost confiscate de polițiști după ce au folosit armamentul din dotare, trăgând opt focuri de avertisment în plan vertical cât şi spre pneurile maşinii.

„Poliţiştii au observat un autoturism înmatriculat în Marea Britanie, ce se deplasa dinspre localitatea Cotu Miculinţi către DN 24C. Deşi colegii noştri au efectuat semnalele regulamentare de oprire, conducătorul autoturismului a întors brusc şi s-a deplasat în viteză spre localitatea Cotu Miculinţi, motiv pentru care poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, trăgând opt focuri de avertisment în plan vertical cât şi spre pneurile maşinii, cu respectarea reglementărilor legale în vigoare”, a transmis Minodora Răcnea, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră.

A fost găsit autoturismul bărbatului care nu a oprit, abandonat pe o stradă lăturalnică, iar în apropiere, pe un teren viran, au fost depistate mai multe colete cu ţigări, acoperite cu pături.