Două oltence, câștigătoare la “Fii star în țara ta”

298

Două voci tinere ale Oltului, marile artiste de mâine ale folclorului oltenesc, s-au impus la Festivalul Național “Fii star în țara ta” organizat la Vulcan, întorcându-se acasă cu trei trofee.

Ajuns la cea de-a V-a ediție, Festivalul Național “Fii star în țara ta” a adunat la Vulcan, Hunedoara, în acest weekend, nu mai puțin de 140 de concurenți din toată țara, cu vârste de la 4 ani până la cele adulte, dornici să arate că sunt starurile de mâine ale României, înscriși la secțiunile muzică ușoară, populară, instrumentală, ansambluri/ grupuri vocale, folk, duete, dansuri, teatru. Printre ei, și două oltence, înscrise la secțiunea muzică populară și duete: Andra Racoviceanu, Balș (10- 11 ani) și Roberta  Buzurin, Slatina (12- 13 ani).

Pregătite de prof. Victorița Cică și Marin Cosntantin, oltencele s-au situat în primii 11 concurenți ca punctaj, din tot concursul, impunându-se la secțiunile la care s-au înscris. Roberta Buzurin, câștigătoare a numeroase trofee la festivaluri de foclor naționale și chiar internațioanle, a impresionat și de această dată juriul, care a declarat-o câștigătoarea secțiunii muzică populară. Tot cu trofeu s-a întors acasă și Andra Racoviceanu, care a câștigat trofeul secțiunii de vârstă.

Călcând pe urmele renumitelor oltence Steliana Sima și Mariana Ionescu Căpitănescu, oltenecele noastre au impresionat la secțiunea duet, organizatorii cerându-le să pregătească un moment special și pentru marea finală. Melodia “Suntem oltence de seamă” le-a adus marele trofeu al secțiunii duete.

Festivalul s-a desfășurat în perioada 20 – 22 aprilie.