Directorii spitalelor Slatina, Caracal și Schitu, față în față cu premierul Dăncilă. Au PROBLEME cu salarizarea

606

Managerii a trei unități medicale din județul Olt care se confruntă cu dificultăți în aplicarea Regulamentului de sporuri s-au întâlnit astăzi cu premierul Viorica Dăncilă pentru identificarea unor soluții.

Doar trei manageri de unități medicale din Olt s-au prezentat astăzi, la ora 13,00, la sediul Guvernului României, la întâlnirea cu premierul României pentru a discuta problemele pe care le întâmpină în aplicarea Regulamentului – cadru de acordare a sporurilor pentru condiții de muncă. Este vorba de managerii Spitalului Județean de Urgență Slatina, Spitalului Municipal Caracal şi Spitalului de Psihiatrie Schitu-Greci.

Zeci de manageri de spitale din țară au negociat desființarea anvelopei financiare de 30% pentru sporuri și ore suplimentare, un spor unic pentru fiecare secție, fără minim și maxim, precum și integrarea personalul TESA în echipa medicală, fără însă a se ajunge la o înțelegere cu reprezentanții Guvernului.

La întâlnirea cu Viorica Dăncilă au fost invitați toți managerii spitalelor din județul Olt. “Managerii Spitalului Orășenesc Balș, Spitalului Orășenesc Corabia și Serviciului Județean de Ambulanță Olt  nu au dorit să participe la această întâlnire”, a anunțat Andrei Iordache, directorul DSP Olt.

Potrivit acestora, unitățile pe care le conduc nu se confruntă cu probleme serioase în ceea ce priveşte acordarea de sporuri.

Sindicaliștii din sănătate au anunțat că pe 11 mai va fi grevă generală în sistemul sanitar.

Despre nemulțumirile din Sănătate:

Liste de semnături pentru GREVĂ GENERALĂ în SĂNĂTATE. 200 de olteni, la mitingul de pe 26 aprilie