Strâng gunoaiele din jurul lacului de acumulare de pe râul Olt

250

De Ziua Pământului, sportivii de la Slatina Running militează pentru un mediu înconjurător curat. Ei vor strânge gunoaiele pe care semenii lor le-au aruncat pe lângă râul Olt.

Lacul de acumulare de pe râul Olt, un traseu de 7,8km pe care sportivii de la Slatina Running se antrenează de obicei, va fi ecologizat. Acțiunea „Noi aparținem Pământului”, organizată de sportivii amatori de strângere a  gunoaielor, se va desfășura duminică, 22 aprilie, de Ziua Pământului, sub deviza „Ecologia este pentru toată lumea”.

„Mișcarea pentru păstrarea mediului înconjurător curat. Pentru că pentru a trăi sănătos, în primul rând trebuie să păstrăm natura curată. Intenția noastră este să strângem resturile aruncate de către cei care tranzitează, ori vin pentru activități recreative pe drumul din jurul lacului de acumulare de pe Râul Olt (traseul de 7,8 km pe care îl parcurgem de obicei)”, a anunțat grupul.

Cei care vor să li se alăture, sunt așteptați la ora 9.00.

Ziua Pământului a fost fondată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970, cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul pe care il arată față de mediu. În anul 2009, Organizația Națiunilor Unite (ONU) a declarat ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ și expresie comună a dorinței tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat și mai verde.