Scandal în PNL Olt. Organizația Corabia a fost dizolvată pentru…. tupeu

714

Se ascut săbiile în PNL Olt, după ce președintele Liviu Voiculescu a hotărât să dizolve organizația Corabia. Fostul președinte, Ioana Gherghița, a postat un punct de vedere pe o rețea de socializare acuzând actualul lider al liberalilor olteni de impostură.

PNL Olt a făcut „curățenie” în partid, eliminând nu numai președintele organizației din Corabia, care-i stătea „în coastă”, de altfel fost contracandidat la șefia partidului, ci întreaga organizație de la malul Dunării. Astfel, Ioana Gherghiță a fost înlocuită cu George Ciucu.

Deși președintele Liviu Voiculescu a dat asigurări că decizia nu are la bază „resentimente absurde, răzbunări inutile sau interese personale”, Ioana Gherghiță acuză că tocmai acestea sunt motivele pentru care a fost înlăturată, acuzând conducerea partidului că a preluat supremația cu încălcarea statului PNL.

În octombrie anul trecut, după moartea fulgerătoare a preşedintelui Costel Moisescu, conform statutului, unul dintre cei doi prim-vicepreşedinţi ai organizaţiei ar fi urmat să fie numit la şefia partidului. PNL Olt avea doar un singur prim-vicepreşedinte, după plecarea lui Dan Stana, respectiv Ioana Gherghiţă, preşedinta PNL Corabia. Deși conducerea cedntrală a partidului a trimis un răspuns PNL indicând faptul că singurul prim-vicepreședinte din funcție va fi desemnat ca și președinte interimar, liberalii olteni l-au „uns” la foc automat, fără alegeri, pe Livu Voiculescu drept al doilea prim-vicepreședinte și i-au acordat onoarea interimatului. I-a luat locul, câștigând apoi alegerile, iar acum a urmat eliminarea din partid.

Despre eliminarea sa, Ioana Gherghiță a postat pe pagina sa de soclializare:

„Punct de vedere în legatură cu dizolvarea organizației PNL Corabia:

La inițiativa președintelui PNL Olt Liviu Voiculescu, BPJ Olt a luat decizia dizolvării organizației PNL Corabia. Explicațiile publice ale domnului Voiculescu apărute în media și pe rețelele de socializare sunt: “deciziile nu sunt luate în urma unor resentimente absurde, răzbunări inutile sau interese personale”. Totodată vorbește de asumarea personală a acestor decizii, lăsând să se înțeleagă de fapt că dumnealui este artizanul lor.

Ce trebuie să aflați dumeavoastră:

Preluarea mandatului de președinte interimar al PNL Olt de către domnul Liviu Voiculescu după moartea regretatului Costel Moisescu, s-a făcut cu încălcarea statutului PNL.

Mai precis: conform statutului PNL și adresei transmisă de către Comisia Națională pentru Statut si Regulament trimisă către BPJ PNL Olt, după decesul președintelui ales Costel Moisescu, interimatul se asigură de unul dintre cei doi prim-vicepresedinți conform art. 26 lit. q din ROLJ PNL, lucru care nu a avut loc.

Pe repede înainte s-a impus prin manevre politicianiste calitatea de prim-vicepreședinte a domnului Liviu Voiculescu, acesta ajungând să ocupe funcția de președinte interimar, ulterior devenind președinte ales „democratic”.

Așadar, deciziile de dizolvare a organizațiilor care nu au susținut din capul locului un demers bazat pe impostură, reprezintă “curățenia” bazată pe principiul “cine nu e cu noi, e împotriva noastră si trebuie eliminat”.

Mai trebuie remarcat faptul că in această perioadă nu au avut loc nici un fel de alegeri (locale/ parlamentare/ europarlamentare etc.), deci nu s-a putut măsura performanța electorală a unei organizații.

Consider că in PNL, democrația internă, respectarea statutului trebuie să fie lucruri de la care să nu se facă nici un fel de rabat. În politică, fară aceste principii de bază, fără transparență in decizii, dezbatere și democrație se ajunge la dictatură.

Îi răspund astfel domnului Voiculescu, că deja prin demersurile sale duce la pierderea identității partidului și respectul din partea alegătorilor liberali. O va constata chiar dumnealui la următoarele alegeri, din păcate in detrimentul Partidului Național Liberal.”