Comisia Iordache, reunită pe 2 mai pentru dezbaterile modificărilor la Codul penal și de procedură penală

146

Comisia parlamentară specială pentru Legile Justiţiei, condusă de deputatul de Olt Florin Iordache, va începe pe 2 mai dezbaterile privind modificările Codului penal şi ale Codului de procedură penală.

Șeful comisiei speciale pentru Legile Justiției, fostul ministru al Justiţiei Florin Iordache, a anunțat că până la vacanța de vară se dorește modificvarea codurilor penale. Calendarul dezbaterilor a fost stabilit ieri.

,,Au fost depuse la Biroul permanent al Senatului trei iniţiative care vizează Codul penal, Codul de procedură penală şi Codul de procedură civilă. Ca mod de lucru eu v-aş propune aşa – să stabilim împreună ce instituţii sesizăm, să dăm termen de două săptămâni, până în data de 2 mai, la ora 12,00, ca toţi cei care doresc să vină să participe la dezbateri sau să facă amendamente să le poată face, să le transmită comisiei. În acelaşi timp, în portofoliul comisiei există iniţiative atât ale Ministerului Justiţiei, cât şi iniţiativele parlamentare care vizează Codul penal şi Codul de procedură penală şi, pornind de la aceste documente, de la data de 2 mai să începem dezbaterea. O să facem o dezbatere generală miercuri, 2 mai’, a spus preşedintele comisiei speciale, Florin Iordache, în debutul şedinţei de ieri.

Peste o sută de modificări sunt propuse numai pentru Codul de procedură penală, încă o sută pentru Codul penal.

Iordache a propus să fie invitaţi la lucrările comisiei reprezentanţi ai CSM – Secţia de judecători şi Secţia de procurori, ai Ministerului Justiţiei, ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, ai Parchetului General, ai Asociaţiei Magistraţilor, ai Uniunii Naţionale a Judecătorilor, ai Forumului Judecătorilor, ai asociaţiilor procurorilor, Coaliţiei Românilor, Uniunii Naţionale a Barourilor şi reprezentanţi ai mediului academic.