Tărâmul Aventurii, în Orașul Copiilor la Slatina

406

1 Iunie se anunță la Slatina o zi specială. Pentru al șaselea an consecutiv, capitala Oltului se va transforma în Orașul Copiilor. Și anul acesta, micuții se vor distra în Tărâmul Aventurii organizat pe esplanadă și vor fi premiați.

Skateboard-uri, triciclete, puzzle-uri, trotinete, mingi fotbal, ghiozdane complet echipate, rachete tenis câmp, biciclete și 70 invitații la teatru pentru copii sunt premiile pe care Primăria Slatina le pune în joc pentru copii participanți la competițiile ce vor fi desfășurate de Ziua Internațională a Copilului. Evenimentul „Orașul Copiilor – Adventure Land” va avea loc în ziua de vineri, 1 iunie, între orele 08.00 – 13.00, pe esplanada municipiului Slatina (aria de ateliere şi traseele de urmat vor fi marcate pe harta inserată în pliantul evenimentului).

Regulamentul acțiunii și aprobarea sumei de 50.000 de lei pentru organizare și premierea copiilor vor fi supuse aprobării consilierilor locali în următoarea ședință. La manifestare se vor putea înscrie toţi copiii din municipiul Slatina cu vârsta cuprinsă între 3-14 ani, care vor fi angrenați în diverse activităţi cultural-sportive.

Potrivit regulamentului, evenimentul se va desfăşura pornind de la un Atelier la alegerea participantului, fiind obligatoriu de parcurs, însă toate cele 4 ateliere într-o ordine aleatoare, fiecare având un obiect de activitate diferit, după cum urmează:

  • Atelierul nr. 1: Fii spontan! (jocuri interactive, improvizaţie);
  • Atelierul nr. 2: Fii creativ! (pictură pe bloc de desen, pictură pe figurine de gips, creare felicitări, pictare baloane);
  • Atelierul nr. 3: Fii în lumea virtuala! (jocuri virtuale, ochelari 3D);
  • Atelierul nr. 4: Fii sportiv! (tras cu arcul, pistol cu bile – airsoft, aruncarea la coş de baschet, badminton).

După ce va parcurge fiecare Atelier de pe traseu, în ordinea aleasă de către participant şi în urma desfăşurării unui minim de activităţi din fiecare Atelier, participantul va primi o ştampilă pe Harta Adventure Land (care va face dovada parcurgerii traseului) şi va merge la următorul Atelier (ordinea prezentării la ateliere este aleatorie). În momentul în care participantul va avea pe Harta Adventure Land cele 4 ştampile, acesta va merge la Punctul final al aventurii, FOTO BOOTH. Ajuns aici, participantul se va fotografia alături de personaje din lumea desenelor animate, cu diverse accesorii hazlii care să îi rămână ca amintire de la acest eveniment şi va primi o fotografie cu magnet şi ultima ştamplilă pe Harta Adventure Land. În momentul în care va deţine pe Paşaport toate cele 5 ştampile, participantul se va deplasa la punctul unde vor fi amenajate Tombolele pentru a participa la extragere. La acest Punct, participantul va prezenta Harta Adventure Land, completată cu datele personale şi de contact în rubricile destinate acestui scop, precum şi semnatura. Se decupează partea perforată care conţine seria Harta Adventure Land, numele, prenumele tutorelui sau reprezentantului (însoţitorului), semnătura, şi se va introduce în urna pe care se găşeste trecută categoria de vârstă. Participanţii care nu deţin pe Harta Adventure Land toate cele 5 ştampile nu se vor putea înscrie la Tombolă. Harta detaliată a Evenimentului cu cele 4 ateliere, punctul FOTO BOOTH şi tombolele, vor fi inserate în interiorul ”Harta Adventure Land”. Înscrierea participantilor se va face la faţa locului, la cele patru puncte de Informare, prin ridicarea Harta Adventure Land, pe baza datelor personale şi a semnăturii că sunt de acord cu condițiile de participare din Regulament. De asemenea, pe esplanadă vor mai fi exista ateliere si spectacole optionale la care participanții vor putea lua parte doar dacă doresc: spectacol de magie,aAtelier de știință, teatru stradal – ”Dacii și Romanii”, spectacol cu baloane de sapun, spectacol “Trupa Copiii din vecini”, spectacol de improvizație – trupa de teatru, atelier astronomic – telescop, ferma de animale.

Premiile vor fi acordate în urma extragerii tichetelor din urne, pe categorii de vârste, după cum urmează:

  • între 3 – 4 ani: 3 bucăţi tricicletă; 10 bucati puzzle-uri pentru copii;
  • între 5 – 6 ani: 6 bucăţi trotinetă; 10 mingi fotbal;
  • între 7 – 9 ani: 10 bucăţi ghiozdan complet echipat;
  • între 10 – 11 ani: 3 bucati skateboard, 5 seturi rachete tenis camp;
  • între 12 – 14 ani: 3 bucati bicicletă;
  • 70 invitatii la teatru pentru copii. Teatrul pentru copii va avea loc in data de 9 iunie începând cu ora 11:00, la Centrul Cultural ”Eugen Ionescu” si câștigătorii pot veni însoțiți de 2 persoane.