Primarul comunei Coteana, în conflict de interese: a atribuit lucrări firmei fratelui

313
foto: Linia 1

Vasile Costea, primarul comunei Coteana, a fost prins de către Agenția Națională de Integritate care l-a declarat ca fiind în conflict de interese, după ce a făcut parte pe timpul mandatului de viceprimar dintr-o comisie care a atribuit lucrări firmei fratelui său.

Agenția Națională de Integritate a făcut astăzi publică o nouă listă cu foști și actuali aleși locali în cazul cărora a constatat starea de incompatibilitate, conflict de interese de natură administrativă și fals în declarații. Pe listă se află 11 persoane, dintre care și una din Olt: Vasile Costea, primar al comunei Coteana, pe care ANI îl acuză de conflict de interese administrativ.

” În perioada exercitării mandatului de viceprimar a făcut parte din Comisia de evaluare a ofertelor, întocmind și semnând o serie de documente care au stat la baza încheierii unor contracte de lucrări între Consiliul Local al comunei Coteana și S.C. RO Construct M.C. S.R.L. (societate comercială în cadrul căreia fratele persoanei evaluate deține funcția de administrator și calitatea de asociat unic). Valoarea totală a contractelor derulate între Consiliul Local al comunei Coteana, județul Olt și S.C. RO Construct M.C. S.R.L. este de 91.500 lei. Astfel, persoana evaluată, a încălcat dispozițiile art. 70 din Legea nr. 161/2003 coroborate cu dispozițiile art. 75 din Legea nr. 393/2004″, arată comunicatul ANI.

Potrivit ANI, persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Primarul oltean a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Potrivit legii, „Persoana […] față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.