Florin Iordache: Modificarea Codurilor Penale nu e facuta pentru o anumita persoana

28

Deputatul PSD Florin Iordache, preşedintele comisiei speciale pentru modificarea Legilor Justitiei, susţine ca modificarea Codurilor Penale nu se va face în interesul anumitor persoane ci al întregii societăţi. El a respins astfel criticile din presa potrivit cărora modificările sunt făcute cu dedicaţie şi au ca scop avantajarea liderului social-democrat Liviu Dragnea.

Preşedintele comisiei speciale de modificare a legilor Justiţiei a declarat, cu puţin timp în urmă,  că  la toate articolele pe care intenţionează să le modifice iniţiatorii sunt din PSD si ALDE”, iar modificarile vizeaza punerea în acord cu deciziile CCR si CEDO.

“Vrem sa normalizam viaţa din România, care trebuie să fie gestionată de reguli clare”, a declarat Florin Iordache, fostul ministru al Justiţiei.

Intrebat, de asemenea, ce implicare a avut Ministerul Justitiei, Florin Iordache a afirmat raspicat: “Nicio implicare!”.

Acesta a respins categoric ideea că modificarile Codurilor se fac în interesul lui Liviu Dragnea şi al celorlalţi politicieni care au în prezent probleme în justiţie.

“Nicio lege nu se face cu dedicaţie, nu e facută pentru o anumită persoana. Legile nu sunt facute pentru persoane sau pentru o anumită persoanăa, cum insinuaţi dvs. Legile, atunci cand vor fi promulgate, se aplica întregii societaţi.
Aceste propuneri care acum sunt în dezbatere publică se vor modifica fără îndoială, prin propunerile asociaţiilor, CSM, ICCJ, cât şi universităţilor de Drept din cele mai importante oraşe ale României”, a mai afirmat Florin Iordache.