Popularii olteni, din poartă-n poartă după semnături: vor alegeri locale în două tururi de scrutin

126

PMP Olt demarează o campanie de strângere de semnături pentru inițierea unei legi în Parlamentul României cu privire la alegerea primarilor în 2 tururi.

PMP a demarat la nivel național o campanie de conștientizare a populației și de strângere de semnături “Alegem primarul în două tururi”, dorind astfel ca alegerile din 2020 să se desfășoare în două tururi de scrutin. Campania a demarat și în județul Olt.

“Începând cu luna aprilie și până la 15 iunie, ne propunem să organizăm în județul Olt acțiuni în vederea strângerii unui număr cât mai mare de semnături. Aceste acțiuni vor fi antepremergătoare depunerii proiectului de lege, cu scopul reglementării algoritmului de alegere a primarilor. Este necesară această lege pentru a asigura legitimitate primarului unei urbe sau comune, astfel evitându-se situații în care primarii au fost aleși cu procente reduse. Ne dorim ca și locuitorii județului Olt să ni se alăture în acest demers, într-un număr cât mai mare și să înțeleagă importanța acestei legi și aspectul benefic pentru o societate sănătoasă și democratică.”, a anunțat Vanina Badea, președintele PMP Olt.

Astfel, popularii doresc să se renunțe la legea care a introdus în 2012 alegerea primarilor dintr-un singur tur de scrutin, alegerile în două tururi dând astfel și Opoziției șansa de a avea o șansă, de a se coaliza la nivel local.

Votul în două tururi a fost dorit și de liberali, anul trecut PNL inițiind un proiect de lege, respins de plenul Senatului.