Fiul procurorului Noajă, din nou prins la volan drogat. Află pe unde a umblat amețită de “praf de stele” beizadeaua

674
foto: arhivă

UPDATE: Tânărul prins aseară în trafic în Argeș suspect că ar fi consumat droguri se numește de fapt Ștefan Noașă, nu Bogdan Noajă, fiind doar o încurcătură de nume, dată de coincidența vârstei, a provenienței din Slatina și a antecedentelor legate de droguri:

Polițiștii piteșteni se-ncurcă în drogații slătineni

 

Știrea INIȚIALĂ:

Beizadeaua procurorului Noajă a fost iar prinsă în trafic sub influența substanțelor psihotrope. Aceasta este a treia oară în acest an, după ce anul trecut a scăpat doar cu suspendare în dosarul din 2015 în care a fost trimis în judecată după ce a fost prins în flagrant în timp ce ridica, împreună cu un amic, de la un oficiul poştal din Piatra Olt, două colete cu droguri.

Sursele Realitatea Oltului spun că Ioan Bogdan Noajă, fiul procurorului Ștefan Noajă de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, ar fi fost prins aseară în trafic, în zona Lunca Corbului, sub influența drogurilor. Aceasta este a treia oară de la începutul anului când tânărul “cade în plasa” oamenilor legii.

Bogdan a fost oprit în trafic noaptea trecută pe Drumul Național 65 Pitești – Slatina în localitatea Lunca Corbului din Argeș. Bărbatul conducea haotic și asta le-a atras atenția polițiștilor. Li s-a părut că ar fi beat sau drogat și l-au testat, rezultatul fiind zero. L-au dus apoi la Spitalul Județean Argeș pentru a i se recolta probe. Este, deocamdată, doar suspiciune, însă având în vedere antecedentele și că rezultatul zero al etilotestului nu justifică dubiosul comportament și starea tânărului, se suspectează că ar fi călcat iarăși “pe bec”.

În ianuarie, Bogdan Noajă a fost surprins, tot într-o noapte, în Slatina, la volanul unui autoturism, sub influența substanțelor psihotrope. Oamenii legii au găsit în mașina condusă de acesta mai multe pliculețe cu o substanță suspectată a fi droguri. Pe la finele lunii ianuarie, beizadeaua a fost iarăşi reţinută în trafic, seara, de oamenii legii din Potcoava. Comportamentul ciudat al lui Bogdan Noajă i-a determinat pe poliţişti să-l ducă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina pentru a i se recolta probe biologice, în vederea confirmării sau infirmării suspiciunilor.

Bogdan Noajă a fost condamnat anul trect la închisoare cu suspendare, iar faptele sale din ultimele luni ar putea să-l trimită după gratii, dacă se adevereşte că acesta consumase droguri şi că pliculeţele găsite în maşina individului, în ianuarie, conţin substanţe interzise.

În iunie 2017, Magistraţii Curţii de Apel Craiova au casat hotărârea colegilor de la Tribunalul Olt şi l-au scăpat pe Bogdan Noajă de gratiile celulei, în 2016 acesta primind o pedepasă de 3 ani de închisoare. Judecătorii l-au achitat pentru una dintre infracţiuni pe motiv că nu ar exista probe care să-i demonstreze vinovăţia şi astfel pedeapsa a fost redusă substanţial şi a fost considerată a fi fost executată datorită perioadei în care odrasla procurorului s-a aflat în arest la… domiciliu. Sentinţa de un an şi două luni a fost definitivă şi irevocabilă.

Fiul procurorului a fost trimis în judecată în mai 2015, după ce a fost prins în flagrant în timp ce ridica, împreună cu un amic, de la ufin oficiul poştal din Piatra Olt, două colete cu droguri.