Viitorii ingineri horticoli, recrutați de pe băncile liceului

113

Posibilitatea de a avea o carieră în horticultură, dar și afaceri de succes în domeniul agricol le vor prezenta joi reprezentanții Facultății de Horticultură și Sindicatului Producătorilor Agricoli liceenilor de la Greceanu. Și una dintre  facultățile cu filieră în Slatina se află în plină campanie de prezentare a ofertei educaționale.

Facultățile din apropierea Slatinei au început să recruteze viitorii studenți, prezentându-le liceenilor carierele pe care le pot urma dacă vor urma cursurile lor și informații despre admitere. Liceenii de la Colegiul Național „Radu Greceanu” Slatina vor afla joi de ce ar trebui să opteze pentru o carieră de ingineri horticoli, de la surse avizate. Facultatea de Horticultură din cadrul Universității din Craiova, în parteneriat cu Sindicatul Producătorilor Agricoli Olt (SPA) vor prezenta potențialilor viitori studenți oferta educațională 2018- 2019.  „La eveniment vor participa domnul conferențiar dr. ing. Constantin Băduca- președinte al Asociației Hortus Oltenia 1962, ing. Ion Păunel- președinte al SPA Olt, precum și alți invitați. Dezbaterea se va canaliza și pe oportunitățile de finanțare pe care le au sau le vor avea tinerii studenți, inginerii de mâine, atât din programele naționale cât și din programele europene prin PNDR 2014- 2020 și din viitoarea Politică Agricolă Comună (PAC III 2021- 2027)”, anunță SPA Olt.

Săptămâna trecută, filiera slătineană a Facultății de Management, Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București s-a  aflat în căutarea viitorilor studenți, prezentând oferta educațională elevilor din clasele terminale de liceu  de la LPS Slatina, CNV N. Titulescu Slatina, CE PS Aurelian Slatina, CT Metalurgic Slatina, CT Alexe Marin Slatina și LT Igh Roșca Osica de Sus.