Razii de amploare pe raza județului: 67 de permise reținute, peste 1.000 de amenzi

133

Șoferi, pietoni sau bicicliști care au încălcat regulile de circulație, cu sutele au picat în vizorul polițiștilor de la Rutieră, care nu i-au iertat. Oamenii legii au aplicat  săptămâna trecută nu mai puțin de 1073 sancțiuni contravenționale.

Săptămâna trecută s-a dovedit una nu prea bună pentru șoferii care au tranzitat Oltul și nu au respectat normele rutiere, dar și pentru pietoni și bicicliști. Polițiștii rutieri din cadrul IPJ Olt au fost cu ochii mai ales pe vitozamani, cei care au consumat alcool, depășiri neregulamentare și orice altă abatere.

„În perioada 09-15 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Olt au organizat acțiuni destinate creșterii gradului de siguranță în trafic pe drumurile publice. În acest sens, polițiștii au acționat pentru combaterea indisciplinei manifestată de pietoni și bicicliști, depistarea celor care conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe, precum și pentru depistarea conducătorilor auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea regulamentară a străzii. Totodată, acțiunile au vizat și depistarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză și regulile privind depășirea. S-a urmărit și creșterea vizibilității poliției rutiere, prin prezenţa activă a ofițerilor și agenților de poliție pe sectoarele de drum cu risc rutier ridicat.”, arată IPJ Olt.

Au fost aplicate 1.073 de sancțiuni contravenționale, dintre care 405 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 16 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, 12 pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare și 13 pentru neacordare de prioritate de către conducătorii auto. De asemenea, au fost sanționați 69 de pietoni și 44 de bicicliști.

Polițiștii au constatat 11 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, fiind întocmite 6 dosare penale pentru depistarea conducătorilor auto conducând sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

Totodată, au fost reținute 67 de permise de conducere, dintre care 18 pentru conducerea autovehiculelor având o concentrație în aerul expirat mai mică de 0,40 mg/L și 20 pentru depășirea vitezei pe un anumit sector de drum cu peste 50 km/h.

De asemenea, în urma activităților desfășurate, polițiștii rutieri au retras 16 certificate de înmatriculare pentru defecțiuni tehnice.