O olteancă va cânta comunității de români din California, la Festivalul Multicultural

158

Folclorul oltenesc va fi reprezentat cu cinste de „Ziua Românilor de Pretutindeni” pe scenele americane. Invitată să încânte și să cânte comunității de români din cel mai mare oraș al Californiei este Ileana Lăceanu, solist Ansamblul Profesionist „Doina Oltului”.

O olteancă, „adoptată” la Slatina în urmă cu câțiva ani, când cariera artistică i-a purtat pașii spre Ansamblul Folcloric Profesionist „Doina Oltului”, este invitata comunității de români din California la Festivalul Multicultural „Be Romanian For A Day”, organizat la Los Angeles în perioada 26- 27 mai.

Ileana Lăceanu va fi alături de românii din America pentru a sărbători „Ziua Românilor de Pretutindeni”, o zi ce va fi sărbătorită cu tradiții, cultură, muzică și dans și la care sunt invitați mai mulți artiști de renume din țară. Manifestarea se va bucura și de prezența Nataliei Elena Intotero, ministrul pentru Românii de Pretutindeni. „Sunt mândră că sunt româncă și că voi merge în America cu ce avem noi, românii, mai valoros: cântecul popular și costumul popular. Acestea fac parte din moștenirea lăsată de strămoșii noștri”, a transmis artista fanilor.

Ileana Lăceanu este una dintre cele mai cunoscute interprete de muzică populară din țară și a activat circa 20 de ani în cadrul Ansamblului Profesionist „Doina Gorjului”. Reprezentanta cântecului pastoral gorjean s-a impus repede printre interpretele de marcă prin vocea inconfundabilă.