27.000 lei/lună, cel mai mare salariu al unui medic de la Spitalul Județean Slatina. Vezi cât câștigă restul angajaților

5519

Medici și asistenți plătiți mai bine ca-n Occident. Se întâmplă la Slatina, la Spitalul Județean, unde cel mai mare salariu al unui medic ajunge la 270 milioane lei vechi pe lună, iar al unui asistent medical (Medicina Legală) la 9.200 lei.

Sistemul sanitar fierbe! Mii de angajați din sistem, fără de care niciun spital nu poate funcționa, dar pe care guvernanții îi consideră ,,angajați de mâna a doua”, ies zilnic în stradă, nemulțumiți că în loc să le crească salariile, acestea li s-au redus. La Olt, acești angajați încă nu au întrerupt lucrul, dar o vor face cât de curând. Și, având în vedere faptul că de la 1 martie medicii și asistenții beneficiază de o creștere substanțială a salariilor, nemulțumirile sunt justificate.

Spre exemplu,  actuala salarizare chiar poate stopa exodul salvatorilor, medicii și asistentele neavând drept principal motiv pe cel salarial atunci când aleg să munceascîă în străinătate. Cum în afară salariul oferit specialiștiștilor este undeva la 5000 de euro, acești bani se pot câștiga și în țară, stând acasă, aproape de familie.

La Spitalul Județean de Urgență Slatina, fondul de salarii pe luna februarie a fost de 5,49 milioane lei, iar cel pe martie de 7,1 milioane lei. Așa se face că cel mai mic salariu al unui medic este de 4.800 de lei, iar cele mai mari (+ 9 gărzi) sunt de 27.000 lei, 24.700 lei și 24.200 lei. În cea mai mare unitate medicală din județul Olt lucrează 219 medici.

Medicii rezidenți de anul IV -V ajung undeva la 1.000 de euro net, fără sporuri. Gărzile se plătesc în continuare nominal, în funcție de specialitate. Garda de weekend la un medic ajunge undeva între 700 și 1.200 de lei, depinde dacă lucrezi în UPU sau în ATI. În timpul săptămânii este între 400 și 700 de lei.

Nici asistenții medicali nu au de ce se plânge. Dacă managerul Cătălin Rotea câștigă lunar în jur de 8000 de lei, doi asistenți de la Medicină Legală încasează nu mai puțin de 9.200 de lei. Cele mai mici salarii ale unui asistent sunt de 2.400 de lei.

La o salarizare ca-n Occident, așteptăm și muncă pe măsură. Ar fi utilă și o monitorizare a conducerii unității privind prezența la locul de muncă a anumitor cadre medicale care mai mult sunt de negăsit decât de găsit.

Pe aceeași temă:

SANITAS Olt se pregătește de grevă