Meteorologii anunță! Vremea se schimbă

167

Perioada următoare se anunță cu modificări de temperatură, spun meteorologii şi cu precipitaţii în toate regiunile în perioada următoare, însă spre sfârşitul săptămânii viitoare, vremea va reîncepe să se încălzească.

OLTENIA –  Temperaturile vor scădea semnificativ până în 19 aprilie când se vor situa în jurul a 16 grade, după care va urma o încălzire uşoară. Minimele nocturne, până în 17 aprilie,  vor fi în scădere treptată, dar ulterior se vor menţine staţionare până la valori în medie de 6 grade. Probabilitatea de precipitaţii va  fi în creştere, astfel încât până în 22 aprilie vor fi condiţii de ploaie aproape în fiecare zi.

BANAT – După data de 15 aprilie se prognozează o scădere de temperatură, până la valori termice apropiate de mediile multianuale, respectiv, maxime ce vor atinge în medie aproximativ 18 grade şi minime de 6…8 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată şi izolat, în deosebi în perioada 16 – 18 aprilie, vor fi posibile şi cantităţi mai însemnate.

DOBROGEA – Temperaturile minime, care s-au menţinut în jurul a 8 grade până în data de 14 aprilie, scad spre 6 grade în data de 16 aprilie, duşă care vor reveni la medii de 8 grade. Pentru intervalul 16 – 22 aprilie sunt anunţate ploi.

MUNTENIA –  Începând din 16 aprilie, temperaturile medii înregistrate vor fi de aproximativ 16 grade, urmate de o uşoară creştere, spre medii de 19…20 de grade. După 16 aprilie minimele nocturne vor scădea la valori de 5…6 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor, pe arii restrânse şi în general slabe cantitativ, va fi mai ridicată până în  22 aprilie.