A murit cel mai cunoscut baron PSD! Află ce l-a răpus

297

Nicolae Mischie, unul dintre cei supranumiţi ,,baronii PSD,, s-a stins din viață, în această după-amiază la Spitalul Elias, din București. Familia a declarat că decesul a survenit în urma unei infecții severe.           

Nicolae Mischie s-a nascut pe 2 martie 1945 în satul Godinesti, din judetul Gorj, într-o familie cu 15 copii, fiind cel mai mic. A copilarit si a absolvit scoala generală în comuna natală, după care a urmat cursurile Şcolii Pedagogice din Bucureşti. El a fost deputat din partea PSD, președinte al Consiliului Județean Gorj și președinte al PSD Gorj tirmp de mai mulţi ani.

Mischie a fost arestat în primăvara lui 2013, fiind condamnat de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție la 4 ani de închisoare cu executare. El a fost găsit vinovat de comiterea infracțiunilor de trafic de influență și luare de mită. Magistraţii au stabilit că, în perioada 1999-2002, omul de afaceri Clement Mocanu a efectuat lucrări de construcţii şi de renovări în valoare de 450.000 de lei la trei clădiri care îi aparţineau.

Nicolae Mischie a avut o contribuție importantă la înființarea Universității „Constantin Brâncuși“ din Târgu Jiu.El a fost primul preşedinte de CJ care a primit titulatura de „baron“ datorită modului autoritar în care a condus judeţul.