INFIORĂTOR Crimă odioasă la Brastavățu. Un bărbat și-a măcelărit mama și și-a înjunghiat grav o vecină

671

Un bărbat de 45 ani din comuna Brastavățu și-a măcelărit mama cu un cuțit. El a încercat să facă același lucru și cu o vecină  de peste 65 de ani. Femeia a scăpat cu viață, dar este într-o stare gravă, medicii fiind rezervați în privința șanselor de supraviețuire.

,,La 112 a fost primit un apel în jurul ore 7,40 de la un cetățean din comuna Brastavățu. Acesta a reclama rănirea gravă a două bătrâne de către fiul uneia. La fața locului s-au deplasat două ambulanțe cu asistent. Acolo a fost găsită o femeie decedată ca urmare a mai multor plăgi înjunghiate, o femeie cu numeroase plăgi prin înjunghiere și un bărbat cu tăieturi în zona abdominală. Ambele victime, bărbatul și bătrâna găsită în viață, au fost transportate la CPU Caracal. Bărbatul a rămas acolo pentru ingrijiri medicale, iar femeia a fost transferată, în stare gravă, către Craiova. Ambii prezentau multiple plăgi prin înjunghiere. Practic, femeia a fost măcelărită”, a declarat Alina DUminică, purtător de cuvânt Ambulanța Olt.

,,Un nenorocit. A omorât două femei fără apărare. Atât maică-sa cât şi vecina erau femei bătrâne, cu handicap care nu se puteau apăra. Maică-sa era imobilizată într-un cărucior, iar vecina în cârjă. Se pare că totul s-a întâmplat pe fondul consumului de alcool. El nu era cunoscut cu afecţiuni psihice, dar era ştiut ca un alcoolic notoriu. Mai întâi a omorât-o pe maică-sa, apoi am înţeles că a dat foc la casă şi a ieşit pe uliţă dezbrăcat, cu două cuţite în mână, şi a intrat peste vecina de vis-a-vis şi a început să o lovească. Până auziră vecinii să sară, o lovi de mai multe ori cu cuţitul. O duseră la spital.”, a declarat edilul comunei Brastavăţu.

La faţa locului au ajuns şi echipa operativă din cadrul IPJ Olt, un procuror şi un medic legist.

În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru omor şi vătămare corporală gravă.