Combinat românesc, aflat pe lista de vânzare! Află despre ce este vorba

58

Compania ArcelorMittal ar putea vinde combinatul siderurgic din Galaţi, zvonuri despre acest fapt fiind încă de la sfârșitul lunii martie. În cadrul analizei curente a Comisiei Europene, pachetul de separare propus de companie, include următoarele active: ArcelorMittal Piombino (singura linie de zincare din Italia), ArcelorMittal Galaţi (România), ArcelorMittal Skopje (Macedonia), ArcelorMittal Ostrava (Republica Cehă), ArcelorMittal Dudelange (Luxemburg), Liniile de zincare nr. 4 şi 5 de la Flemalle; decaparea, linile de laminare la rece şi ambalaje metalice acoperite din Tilleur (toate acestea din Liège, Belgia).

”Compania ArcelorMittal a anunţat că, în cadrul analizei curente a Comisiei Europene privind achiziţia unităţii Ilva (Italia), a înaintat o propunere de pachet de separare care să răspundă preocupărilor pe care Comisia le-a ridicat în timpul verificărilor”,  potrivit unui comunicat de presă.

”Orice vânzare va fi condiţionată de finalizarea achiziţiei Ilva de către ArcelorMittal. Se aşteaptă ca, în acest caz, o decizie finală a Comisiei Europene să fie luată până pe 23 mai 2018”, reiese din comunicat.