Patronii olteni au fost informați, urmează controalele privind modificarea salariului brut

136

28.157 de salariați olteni ar trebui să fie în regulă în  scriptele ITM Olt după ce angajatorii au fost informați cu privire la modificarea salariului brut în contextul transferului contribuțiilor sociale obligatorii de la angajator la angajat. Acum urmează Campania de verificare a aplicării prevederilor legale.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a desfăşurat în perioada 5 decembrie 2017 – 31 martie 2018 o Campanie de informare și conștientizare cu privire la modificarea salariului brut în contextul transferului contribuțiilor sociale obligatorii de la angajator la angajat, aplicarea prevederilor derogatorii referitoare la termenul de transmitere în registrul general de evidenţă a salariaţilor a modificărilor salariale, precum şi transformarea muncii nedeclarate în muncă declarată.

„În această perioadă, acţiunile de informare şi conştientizare s-au derulat atât la sediul agenților economici, cât și la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt, numărul angajatorilor informaţi fiind de 508, pentru un număr total de angajaţi ai acestora de 28.157. Pentru salariaţii care au contractele individuale de muncă negociate la nivelul salariului minim brut pe ţară, prin majorarea acestuia începând cu data de 01.01.2018 de la 1450 lei la 1900 lei, s-a asigurat atât transferul contribuţiior cât şi o creştere a salariului net cu aproximativ 100 lei.”, declară Cristian Ungureanu, inspector șef ITM Olt.

După informare, urmează verificarea aplicării prevederilor legale de modificvare a salariului brut în contextul transferului contribuțiilor sociale obligatorii de la angajator la angajat, o campanie națională în acest sens fiind demarată pe 2 aprilie. Aceasta se va încheia pe 29 iunie.