Croaziera pe Dunăre, cu escală la Corabia, promovată de autorități și agenții de turism

557

Timp de două zile, la Corabia va fi furnicar atât pe Dunăre, cât și pe uscat. Reprezentanți ai Ministerului Turismului, autorități județene și locale, reprezentanți ai numeroase agenții de turism, operatori de croaziere dunărene și media pe nișa de turism vor căuta soluții de promovare și valorificare a potențialului Dunării, în special legăturile vaselor de croazieră în portul Corabia.

„Dunărea în Anul Centenar” este evenimentul organizat pentru dezvoltarea turismului în zona Corabia, de către SC Lost in Vibe Entertainment SRL în parteneriat cu Primăria Corabia și Consiliul Județean Olt. „Organizatorii îşi propun sa reunească, timp de 2 zile – 20 si 21 aprilie, principalii actori din piața de turism pentru implementarea strategiei de promovare cultural-turistică și a Stopover-urilor vaselor de croazieră în portul Orașului Corabia în vederea contribuirii la identificarea unor soluţii de promovare şi valorificare a potenţialului Dunării. Dezbaterea va avea loc în data de 21 aprilie, începând cu orele 10:00, la sediul Primariei orașului Corabia. Vor participa invitaţi importanți din conducerea executivă a regiunii, touroperatori naționali şi internaţionali specializaţi pe incoming și turism intern, jurnalişti români, operatori de croaziere dunărene, asociații profesionale de turism național, funcţionari publici, Bloggers/Vloggers, presa/media pe nișa de turism. „, anunță Dan Oltean, purtătorul de cuvânt al Primăriei Corabia.

Acțiunea de amploare este organizată pentru a realiza o mai bună comunicare între tur-operatorii români și internaționali specializaţi pe incoming, turism intern şi extern, tur-operatorii internaţionali interesaţi de turismul dunărean, proprietarii români de structuri de cazare şi reprezentanţii mass-media, pentru conştientizarea importanţei dezvoltării turismului dunărean. De asemenea, se are în vedere și posibilitatea accesării de fonduri europene, informarea IMM-urilor despre potenţialul turistic din zona dunăreană, dezvoltarea meşteşugurilor şi a artizanatului în zona porturilor dunărene, promovarea către investitori a potenţialului turistic al Dunării, precum și modernizarea, dezvoltarea sau crearea facilităţilor portuare turistice de pe Dunăre pentru a permite acostarea vaselor de croazieră în aceste porturi.

Se urmărește nu numai promovarea croazierelor pe Dunăre, operarea companiilor de croazieră în Portul Corabia, ci și a importantelor obiective turistice din județul Olt.

Corabia în știrile Realitatea Oltului:

Port turistic la Corabia