82 de locuri, scoase la admiterea la Școala de Grefieri

419

10 aprilie a fost ultima zi în care aspiranții la un post de grefier la o instanță judecătorească sau parchet s-au putut înscrie pentru a susține admiterea din acest an la Școala Națională de Grefieri. Pe 9 mai se vor afișa listele cu candidații care îndeplinesc condițiile legale de participare la concurs.

În această perioadă, Tribunalul Olt a primit, pe lângă cererile de înscriere la admiterea în Magistratură și pe cele la admiterea la Școala de Grefieri. Concursul organizat la nivel național, cu o durată a cursurilor de 6 luni, se desfășoară separat pentru posturile de grefieri cu studii superioare juridice și grefieri cu studii medii sau de alte studii superioare, iar taxa este de 550 lei.

Pe 9 mai se va cunoaște numărul celor care vor susține concursul de admitere, pe 20 mai fiind organizată proba scrisă (procedură penală, procedură civilă, organizare judiciară), pe 13 iunie vor fi afișate rezultatele, iar între 14- 29 iunie se va efectua verificarea bunei reputații.

La concursul de admitere din acest an au  fost scoase 82 de posturi de grefier cu studii superioare juridice, dintre care 70 alocate la instanțele judecătorești și 12 la parchete.