Viktor Orban, „plesnit” dur de Parlamentul European

67

 

Pascal Arimont, europarlamentar al Partidului Creştin-Social din Belgia, formaţiune afiliată Partidului Popular European (PPE), a propus, miercuri, excluderea din PPE a partidului de guvernământ din Ungaria, Fidesz, condus de Viktor Orban, relatează agenţia MTI, conform Mediafax.

 

Arimont a precizat că propunerea de exludere a Fidesz din PPE este motivată de acţiunile premierului Ungariei, Viktor Orban, al cărui comportament se încadrează ”sub normele acceptabile”. Cu toate acestea, europarlamentarul a admis că sunt şanse minime ca propunerea sa să se concretizeze.

Europarlamentarul Partidului Creştin-Social din Belgia a afirmat că opiniile din PPE sunt împărţite, adăugând că majoritatea membrilor popularilor europeni cred că îl pot ţine pe Orban în frâu doar dacă acesta este parte a PPE.

Arimont a declarat că recenta campanie electorală a lui Orban a fost caracterizată de mesaje ”anti-europene şi xenofobe”, insistând că este corect ca membrii PPE să se pronunţe pe marginea aparteneţei Fidesz la familia popularilor europeni.