Se luptă să îl țină în viață. Medicii îl plimbă de la un spital la altul, după o tentativă nereușită de sinucidere

192

Un bărbat în vârstă de 60 de ani cu afecțiuni psihice din Gorj se află în stare gravă la spital, după ce a încercat să se sinucidă, aruncându-se de la etajul 1 al Spitalului Rovinari, după ce a fost plimbat între două spitale.

Bărbatul a ajuns, vineri seară, la Spitalul din Rovinari, după ce familia a solicitat ambulanța, întrucât bărbatul, cu afecțiuni psihice mai vechi, devenise extrem de agitat. Acesta tocmai ce fusese externat, în acea dimineață, la cerere, din Spitalul Județean de Urgență (SJU) Tg-Jiu.

După ce a fost plimbat între două spitale, într-un interval de 12 ore, iar medicul psihiatru a scris în foaia de observație că pacientul e ”liniștit” și nu reprezintă o urgență, peste aproximativ o oră acesta a sărit pe geam încercând să se sinucidă. Acesta se află acum în stare gravă, la Terapie Intensivă în Spitalul de Urgență Tg-Jiu.

Era în stare de agitație psihomotorie cu elemente delirante. S-a luat legătura cu psihiatria de la Tg-Jiu, iar doctorița Câmpeanu mi-a spus că, dacă nu ar fi vorba de dependența de oxigen a pacientului și necesitatea acestuia de a sta conectat la un aparat de oxigen, ar primi cazul dar în aceste condiții este greu de internat într-un serviciu de psihiatrie. Ni s-a recomandat să i se administreze un sedativ. Am încercat să facem acest lucru însă pacientul a refuzat cu desăvârșire orice fel de medicație aruncând pe jos paharul cu medicamentul în două rânduri”, a declarat medicul Ionuț Cocheci, cel care era de gardă în acea seară.

Medicul a solicitat ca pacientul să fie escortat și de către un polițist până la Târgu Jiu, având în vedere starea de agitație a acestuia, numai că asistentul de pe ambulanță a dat asigurări că se descurcă singur.

La Secția de Psihiatrie a SJU, bărbatul a fost văzut de un alt medic, care a consemnat în documentele medicale că, la ora 9,50 ”pacientul este liniștit, OTS, cooperant, nu prezintă fenomene productive în sfera percepțiilor psihosenzoriale. Nu reprezintă urgență psihiatrică. Se returnează la CPU Rovinari”.

Medicul Butulescu afirmă, însă, că era obligatoriu ca pacientul să fie internat la Psihiatrie. ”El a plecat agitat și mi s-a întors la fel de agitat. Eu am crezut-o pe cuvânt pe colega mea de la Psihiatrie, avînd consultul la foaie (foaia de observație medicală – n.n). la mine nu se fac consultații la telefon, i-am explicat colegei”, a precizat medicul.

Revenit în spitalul de la Rovinari, Constantin Ducan a fost internat în salonul 5, situat la etajul 1 al unității medicale, iar după aproximativ o oră s-a aruncat în gol de pe fereastră.

La nivelul unității a fost demarată, marți, o cercetare internă.

Sursa: gorj-domino.ro