Se caută șefi pentru instanțele oltene: președinți/vicepreședinți și prim- procurori

113

Opt posturi de conducere la instanțele oltene au fost scoase la concursul organizat de INM în perioada 23 martie- 28 iunie. 13 aprilie este termenul până la care judecătorii și procurorii se pot înscrie.

În paralel cu admiterea în Magistratură, INM organizează și concurs pentru numirea în funcții de conducere a judecătorilor și procurorilor la curțile de apel, tribunale, judecătorii, precum și la parchetele de pe lângă judecătorii. Concursul este organizat în perioada 23 martie- 28 iunie, 13 aprilie fiind data până la care judecătorii și procurorii interesați pot depune cereri la INM, iar proiectele referitoare la exercitarea atribuțiilor specifice funcției de conducere putând fi depuse până pe 4 mai.

La nivel național, sunt vacante 145 de funcții de președinți și vicepreședinți la curți de apel, tribunale și judecătorii, printre care 4 la Olt: Tribunalul Olt- vicepreședinte, Judecătoria Slatina- vicepreședinte, Judecătoria Corabia- președinte și Judecătoria Caracal- vicepreședinte.

De asemenea, sunt vacante 139 de funcții de procuror general, procuror general adjunct, prim procuror și prim procuror adjunct la parchetele de pe lângă curți de apel, tribunale și judecătorii, printre care 4 în Olt: Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt- prim procuror, parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina- prim procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina- prim procuror adjunct și Parchetul de pe lângă Judecătoria Balș- prim procuror.

Concursul va fi organizat astfel: 13- 20 mai- testarea psihologică, evaluarea capacității candidaților de a lua decizii și de a-și asuma răspunderea și verificarea rezistenței la stres (13 mai- test psihologic scris, 15- 20 mai- interviul psihologic); 25 mai – 13 iunie- susținerea proiectelor; 17 iunie- susținerea testării scrise privind managementul, comunicarea și resursele umane.