Primarul Moț, în inspecție: săptămâna viitoare se va finaliza amenajarea parcului de pe AI Cuza

335

Un tunel umbros, spectaculos și parfumat va fi rezultatul proiectului pus în practică de municipalitate pe bulevardul principal, finalizarea lucrărilor de amenajare fiind anunțată săptămâna viitoare.

În toamna anului trecut, Dezvoltare Urbană Slatina dădea startul reamenajării parcului BCR, de pe bulevardul AI Cuza, după model grecesc, cu o imensă pergola- tunel și înlocuirea mobilierului stradal. Finalizarea lucrării este anunțată de către edilul Emil Moț pentru săptămâna viitoare, primarul aflându-se astăzi în inspecție.

„Am fost astăzi în parcul amplasat vizavi de fostul complex Vacanța de pe bulevardul A.I. Cuza ;i reamenajat la finele anului trecut pentru a mă asigura că totul va arăta cum am promis înainte de începerea lucrărilor. În zonă s-au plantat flori și numeroși pomi, fiind totodată finalizată și instalarea corpurilor de iluminat nocturn. De asemenea, a luat sfârșit și plantarea florii Mâna Maicii Domnului de-a lungul pergolei ce străbate întregul perimetru, floare ce va ajunge ”să îmbrace” efectiv construcția rustică anterior menționată. În cursul săptămânii viitoare vor lua final toate lucrările privind această locație. Sper ca noua față a acestei zone să fie pe placul dvs., dragi locuitori ai municipiului Slatina, și vă asigur că acțiunea de reamenajare a spațiilor verzi din orașul nostru va continua până când Slatina va arăta așa cum ne dorim cu toții!”, a anunțat edilul.

Astfel, slătinenii vor avea parte de un alt loc răcoros, iar în scurt timp imensul tunel va fi acoperit de frumusețea unei plante recunoscute și pentru efectele sale miraculoase pentru sănătate, fiind cunoscută drept planta care vindecă toate bolile, nu doar o plantă agățătoare ale cărei flori au un parfum mai sofisticat decât al iasomiei.

Modernizarea parcului a costat bugetul local circa 200.000 de lei.