Esplanada intră-n reparații de luni, iar din toamnă se reface ÎN TOTALITATE

652

Viziunea „Moț” pentru esplanada Slatinei, anunțată de ceva timp, a prins contur, iar zona va fi refăcută în totalitate. De luni încep reparațiile, iar din toamnă se anunță nou șantier.

„Luni o să intrăm la reparații din nou, iar la toamnă sper să înceapă lucrările la noua esplanadă”, a anunțat astăzi edilul Emil Moț, ca răspuns la întrebarea unei slătinence privind reparațiile care să le asigure siguranța copiilor.

Noul proiect pentru esplanada Slatinei

Tot astăzi, municipalitatea a făcut publice și primele imagini ale proiectului noii esplanade, o viziune a edilului Moț anunțată de ceva vreme și la care s-a lucrat. Astfel, potrivit viceprimarului Claudiu Stăncioiu, scările de pe care se poate contempla Expo- Parcul vor dispărea, arteziana cea mare va fi relocată, iar zona nu va mai fi delimitată de parc.

Esplanada- noua viziune

Studiul de fezabilitate al noului proiect este gata, urmează ca lucrarea să fie scoasă la licitație, iar în această toamnă sau, cel mai târziu, în primăvara anului viitor, va începe reamenajarea. Proiectul se ridică la circa 5 milioane de lei.

Actuala esplanadă a fost realizată în 2007, construcția ei și a expo-parcului costând municipalitatea circa 20 milioane de lei, iar recepția finală fiind realizată abia în 2016.

Espalanada ACUM: