Două posturi de judecător și unul de procuror la Olt, la Admiterea în Magistratură

222

Ieri a fost ultima zi în care candidații la un post de procuror sau judecător au putut depune cereri pentru a susține admiterea în magistratură. La Olt, sunt scoase la concurs două posturi de judecător și unul de procuror, pe lista cu posturile în privința cărora se poate dispune suplimentarea mai figurând un post de judecător și două de procuror.

Prin intermediul Institutului Național al Magistraturii, CSM organizează în perioada 20 martie- 2 iulie admiterea din acest an în Magistratură. 10 aprilie a fost ultima zi în care s-au primit cererile de înscriere la tribunale/parchete din circumscripțiile unde domiciliază aspiranții la unul din posturile libere de judecători sau procurori, pe 4 mai urmând a fi afișat rezultatul verificării dosarelor de înscriere.

Candidații trebuie să fie licențiați în drept și să aibă o vechime de cel puțin 5 ani. Pe 20 mai este programată proba eliminatorie scrisă tip grilă, cu întrebări din drept civil, drept procesual civil, drept penal și drept procesual penal; pe 10 iunie- testul de verificare a raționamentului logic; 21- 29 iunie- interviu; rezultatele finale ale concursului fiind publicate pe 2 iulie. Taxa de înscriere la concurs este de 550 lei.

Anul acesta, sunt scoase la concursul de admitere 60 de posturi de judecători la judecătorii, printre care unul la Judecătoria Corabia și unul la Judecătoria Slatina, precum și 35 de posturi de procurori la parchetele de pe lângă judecătorii, printre care și un post la Parchetul de pe lângă Judecătora Slatina. Pe lista posturilor în privința cărora se poate dispune suplimentarea mai figurează un post de judecător la Slatina și două posturi de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina.