Două grădinițe și o școală din Olt, „Școli eTwinning”

339
Școala Gimnazială Gheorghe Magheru Caracal

Peste 1.217 de școli din Europa au fost premiate cu ”Certificatul de Școală eTwinning” 2018-2019, iar trei unități școlare din Olt se află între cele peste 60 de școli din România care au obținut acest titlu european.

La nivel european, au fost publicate listele cu școlile care au câștigat eticheta „Școală eTwinning” 2018- 2019. Potrivit IȘJ Olt, printre acestea se află și unități școlare din județul Olt: Grădinița cu Program Prelungit Scornciești (structură a Școlii Gimnaziale „Gheorghe Popescu” Mărgineni Slobozia, Scornicești), Grădinița cu Program prelungit nr.2 Slatina și Școala Gimnazială  „Gheorghe Magheru” Caracal.

Programul eTwinning are ca scop principal facilitarea comunicării și colaborarea între școli din țările membre ale Uniunii Europene, implicând cadrele didactice și elevii în activități noi de învățare. Un alt avantaj îl reprezintă faptul că aceste activități aduc recunoaștere oficială și o mai mare vizibilitate a activității participanților la nivel național și european, cât și premii anuale și certificate naționale și europene de calitate pentru cele mai bune proiecte.

eTwinning oferă o platformă pentru personal (profesori, directori, bibliotecari etc.) pentru comunicare, colaborare, să dezvolte proiecte.

Lansat în 2005 ca acțiune principală a Programului eLearning al Comisiei Europene, programul eTwinning a fost integrat ferm în programul Erasmus + , programul european pentru educație, formare, tineret și sport, din 2014. Serviciul său central de asistență este administrat de European Schoolnet , un parteneriat internațional din 31 de ministere europene ale învățământului care dezvoltă învățarea pentru școli, profesori și elevi din Europa.