A încercat să scape mituind doi polițiști, dar s-a ales cu o pedeapsă mult mai drastică

73

Un sucevean care a încercat să mituiască doi poliţişti cu câte 100 de euro a fost condamnat definitiv de magistraţii de la Curtea de Apel Suceava.

Bărbatul a primit doi ani şi două luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere, precum şi o amendă penală de 3.600 de lei. Bărbatul a încercat să-i mituiască pe cei doi poliţişti după ce a fost oprit pentru un control în trafic şi oamenii legii au constatat că avea permisul de conducere reţinut pentru o altă infracţiune la regimul rutier.

Pe 24 mai 2017, în jurul orei 14.00, poliţiştii de la Secţia Rurală 14 Vama, aflaţi în serviciul de control pe DJ 176 din localitate, au identificat şi oprit un autoturism Dacia, la volanul căruia a fost identificat bărbatul.

Verificările făcute de poliţişti în bazele de date au indicat faptul că bărbatul este posesor de permis de conducere, dar dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice îi era suspendat ca urmare a unei infracţiuni rutiere din 2016, scrie monitorulsv.ro.

Atunci, în 2016, bărbatul a refuzat prelevarea de mostre biologice, dosarul privind această infracţiune aflându-se în cercetare la Poliţia Câmpulung Moldovenesc. Aşadar, pentru bărbat urma un al doilea dosar penal la regimul rutier, ceea ce este similar de regulă cu închisoarea cu executare.

În luna mai a anului trecut, în ziua tentativei de mituire, bărbatul a fost reţinut în arestul IPJ Suceava pentru 24 de ore, după care a fost plasat sub control judiciar.